2009. december 6., vasárnap

Túrós kuglóf




Hozzávalók:

25 dkg tehéntúró
25 dkg finomliszt
1 sütőpor
1 Bourbon vaníliás cukor
2 tojás
15 dkg porcukor
25 dkg Rama vaj
1 citrom reszelt héja
rumban áztatott mazsola

A puha vajat kikeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és az áttört túrót.Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a lecsepegtetett mazsolát. A sütőport hozzákeverjük az átszitált liszthez, és hozzáadjuk a túrós masszát.
A kuglófformát kenjük ki olvasztott vajjal, majd szórjuk ki liszttel. A formába beleöntjük a tésztát, és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 60-70 perc alatt készre sütjük.

Ha kész, a tetejét porcukorral meghintjük.




Nincsenek megjegyzések: